Buizen

Ik schilder buizen in huis. Een blauwe van de verwarming in de keuken. En buizen van de wastafel in de badkamer, waarvan de crèmekleurige verf gebarsten is. Het was er nog nooit van gekomen om ze netjes 9010-wit te maken. Maar nu dus wel. Het is ook een drempeltje. Verfspullen pakken, oude kleren aan, schuren. Daarbij komt dat mijn energie altijd te kort schiet. Ik red het niet eens om het huishouden bij te houden. Maar toch is het fijn om eens te schilderen. Ik doe iets waar we jarenlang plezier van zullen hebben. Dan maar wat langer in de stofpluimen zitten.

Het is vreemd wat slechte dagen met me doen. Als ik me niet goed voel – moe, ziekig, lamlendig – dan voel ik me nergens toe in staat. En ik verwacht dat ik ook nooit meer ergens toe in staat zal zijn. Het is als met fietsen in de regen. Mijn broek raakt doorweekt en ik ben bang dat ik nooit meer droog zal worden.

Dan zie ik weer de buizen in de badkamer. Tot mijn verbazing zitten ze nog steeds strak wit in de lak. Een paar slechte dagen hebben de verf er niet weer afgekrabd. Ik kon toch wel wat. En ik zal toch nog wel wat kunnen.

4 gedachtes over “Buizen

  1. Ruth 12 juli 2020 / 20:29

    Mooi zo eerlijk, herkenbaar ook… blijven kijken naar de dingen die goedgingen helpt ook bij het ‘uitzitten’ van de donkere tijden…

    Like

  2. Martha Kanis 12 juli 2020 / 21:21

    Lieve broeder, ik ben trots op je en ik denk Minke ook. Je moet dit klusje wel weer met extreme vermoeidheid bekopen begrijp ik. Dat heel akelig. Als het niet gaat en je wilt het wel graag gedaan hebben, trek dan aan de bel. Je kunt heus hulp krijgen. Sterkte.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s